Ontwikkelen van een flexibel fotovoltaïsche vezelmateriaal

Solar Fiber in “How It Works”

150330 023_HIW_70

Dank “How It Works” voor deze publicatie! Meer info: http://www.howitworksdaily.com/fusion-power-and-the-future-of-energy-revealed-in-issue-70-of-how-it-works/

Posted in Solar Fiber | Leave a comment

Solar Fiber in Nieuw Amsterdam #4

Nieuw Amsterdam belicht de stad in transitie. In een tijd waarin gevestigde instituties en gangbare werkwijzen steeds vaker vastlopen, belichten wij de energie en het initiatief dat van onderop verandering brengt. De stad van de toekomst wordt niet ontworpen op de tekentafel, maar ontstaat vanuit de kracht van mensen en gemeenschappen.

Nieuw Amsterdam besteedde aandacht aan Solar Fiber.

Nieuw Amsterdam

Posted in Solar Fiber | Leave a comment

Solar shawl @ Week van de Energie

Tijdens de expositie van de Week van de Energie in Pakhuis de Zwijger ontdek je de laatste innovaties op het gebied van energie en energiebesparing. Van energieschillen voor bestaande huizen, ceramische brandstofcellen, online tools om monumenten te verduurzamen, sensorgestuurde straat- en bedrijfsverlichting, elektrische auto’s, slimme energieverbruiksmeters, tot aan aggregaten met zonnepanelen, off-grid oplaadapparatuur voor elektrisch gereedschap, e-bikes voor voedseldistributie, textiel dat zonne-energie opwekt, telefoonopladers op zonne-energie, vis/plantkweekinstallaties en nog veel meer.

Solar fiber laat de Solar Shawl zien in deze expositie.
Pakhuis de Zwijger – Piet Heinkade 179 te Amsterdam
zondag 14 – vrijdag 19 september 2014

Solar fiber @ week van de energie

Solar fiber @ week van de energie

Posted in Solar Fiber | Tagged , , , , , , | Comments Off on Solar shawl @ Week van de Energie

Museum de Kantfabriek

Van 23 maart t/m 28 september 2014 is in museum de Kantfabriek de expositie:
Traditie ontmoet de toekomst; van streekdracht naar intelligente textiel.

Museum de Kantfabriek schetst met deze expositie een beeld van de ontwikkeling van textiel en mode aan de hand van twee uitersten: traditionele streekdracht en intelligent textiel. Enkele items van Solar Fiber worden hier tentoongesteld.

Museum de Kantfabriek laat zien hoe textielnijverheid ooit de basis was voor de economische bloei in de regio Noord-Limburg. Op de arme grond werden voor de bemesting schapen gehouden. De wol werd gesponnen en in de winter tot doek geweven. Later verbouwden de boeren ook vlas dat ze zelf verwerkten tot linnen. Nergens anders in Nederland was de concentratie thuisweverijen zo groot. Zo ontstond een kennisgebied voor textielnijverheid en textielindustrie waarvan we nog altijd de sporen terugvinden.

Museum de Kantfabriek

Posted in Solar Fiber | Tagged , , , , | Comments Off on Museum de Kantfabriek

Nieuw prototype – de Solar sjaal

Marina en Ralf hebben een prototype ontwikkeld: de Solar sjaal. De stof is geweven door Van Den Acker textiel fabrieken. Daarna is de sjaal geconfectioneerd en de elektronica geïntegreerd.

Solar Shawl

De hoeveelheid opgewekte energie wordt in real-time getoond via een mini display op de sjaal. Het model is Daisy van Loenhout.

Posted in Solar Fiber | Leave a comment